Nyitólap
ÉLŐ ROVÁS
Szakács Gábor rovásírás oktatása Csángóföldön

Szakács Gábor rovásírás oktatása Csángóföldön

Tisztelt Bartha András és Farkas Endre!
Meghatódva olvastam azokat a képes beszámolókat a Moldvai Csángók honlapján, amelyekben csángóföldi utamról írnak Önök, a tanítók és a gyerekek.
Amikor 2010 őszén a "Szabados György Gergely (1887-1964), szegedi bognármester emlékére" alaptól kezdeményezték, majd idén májusban támogatásukkal lehetővé tették ezt a tanító utat, magam sem gondoltam, hogy olyan élményekben lesz részem, amelyek megerősítik azt az elhivatottságot, amelyet a csángó-magyarok iránt eddig is éreztem... folytatás: http://www.csango.ro/index.php?page=szakacs_gabor

Szakács Gábor rovásírás-előadása Lészpeden
Szakács Gábor rovásírás-szakértő csángóföldi előadó körútjának második állomása Lészped volt. Az állami iskolában kialakított magyar szaktanteremben ezúttal rendhagyó módon nem Márton Attila tanítóbácsi szavait lesték a gyermekek, hanem az ősi magyar írásmóddal ismerkedhettek.
folytatás: http://www.csango.ro/index.php?page=lp_rovas

"...szerettünk tanulni valami újat"
A múlt szerdán, május negyedikén, a lujzikalagori gyermekek egy kis csapata is megismerkedhetett a rovásírás rejtelmeivel.
folytatás: http://www.csango.ro/index.php?page=lk_rovas

Rovásírással ismerkedtek a pusztinai gyerekek
Múlt év novemberében Szakács Gábor levelet írt a Moldvai Cángómagyarok Szövetségének, hogy jönne Csángóföldre rovásírást tanítani a gyerekeknek és az érdeklődőknek. Az MCSMSZ munkatársai nem nagyon láttak ebben fantáziát, nehéz olyan gyerekeknek régi magyar írásmódról, rovásírásról beszélni, amikor még a magyar betűkkel is néha gondban vannak. Folytatás: http://pustiana.ro/index.php?page=pu_rovasiras&hl=hun
Az anyagok nem kerülnek letörlésre, hanem átkerülnek az archívumba (az oldal alján ott a hivatkozás rá).

Nyitólap
ÉLŐ ROVÁS
Szakács Gábor rovásírás oktatása Csángóföldön
Oldal tetejére